G-SHOCK:
Built Different.

 

”Haluan valmistaa kellon, joka ei hajoa, vaikka sen pudottaa”

Tämä ehdotus heitettiin ilmoille yli 40 vuotta sitten Casion valmistajan sisäisessä palaverissa. Idean esitti insinööri Ibe Kikuo, joka oli sattunut erään työpäivän aikana pudottamaan lattialle isältään saamansa taskukellon, joka oli tästä iskusta hajonnut.

Vielä tuohon aikaan kelloja ei oltu tehty kestämään kovia iskuja, vaan kelloja pidettiin hyvin herkkinä tarkkuusinstrumentteina, joiden kuuluukin hajota pudotessaan. Joten tällainen ehdotus iskunkestävästä kellosta kuulosti muiden korviin hyvin epätavalliselta ja, jopa järjettömältä!
Tästä ”järjettömyydestä” huolimatta Ibe Kikuon ajatus hyväksyttiin ja siitä alkoi pienen projektitiimin (”Project Team Tough”) uuden kestävän kellon kunnianhimoinen kehitystyö!Ibe ja hänen projektitiiminsä kehitystyö perustui heidän luomaansa kolminkertaisen kympin -filosofiaan. Eli kestävän kellon täytyi täyttää kolme ”kympin” vaatimusta:

  • Kellon tulee olla vedenkestävä 10 bariin (100 metriin) asti
  • kellon paristojen tulee kestää vähintään 10 vuotta
  • kellon tuli kestää vähintään 10 metrin pudotus
Lukemattomien erilaisten kestävyystestien ja epäonnistuneiden yritysten jälkeen Ibe asetti itselleen viikon aikarajan, jonka aikana hänen olisi saatava kehitystyönsä valmiiksi. Ja vihdoin viikon viimeisenä päivänä hänellä syntyi mielessään uusi idea, joka voisi toimia!

Tämä idea lähti syntymään, kun Ibe näki lapsen pomputtelevan palloa puistossa. Näky pomppivasta pallosta synnytti ajatuksen siitä, miten kello kestäisi tuollaisen pomppivan pallon onton rakenteen sisällä koviakin iskuja! Ajatus laajeni tästä havainnosta täysin uudenlaiseksi kehitystyöksi kelluvasta kellomoduulin rakenteesta ja lopulta…Kahden vuoden, ja yli 200 prototyypin jälkeen, vuonna 1983 syntyi täysin uusi, ainutlaatuinen ja se ensimmäinen iskunkestävä G-SHOCK DW-5000C!

Tänä vuonna G-SHOCK juhlii 40-vuotista taivaltaan ja tuo markkinoille uutuuksia, iskunkestävyyttä, periksiantamantonta asennetta ja jatkaa ylpeänä kulkuaan omalla, legendaarisella tiellään. Koska me olemme, Built Different. 

G-SHOCK 2100- sarja

 

G-SHOCK on aina alusta saakka tavoitellut haasteita – saavuttaakseen oman mantransa ”absolute toughness”. Vuonna 1983, kun ensimmäinen G-SHOCK-kello luotiin, saavutettiin tavoite kehittää rikkoutumaton kello. Tällöin aikaiseksi saatiin malli DW5000. Ei aikaakaan myöhemmin, kun vuonna 1989 tuotiin markkinoille AW500, joka tarjosi samaa iskunkestävyyttä, mutta analogisena kellona. Pikakelauksena nykypäivään GA2100 ylettää sille asetettuihin haasteisiin- yhdistäen ajattomasti nämä kaksi edellä mainittua mallia. 2100-sarjan kellot tarjoavat myös kehittynyttä tekniikkaa, jollaista ei ole ennen nähty!

Kahdeksankulmainen, tyylikäs muoto on lähtöisin DW5000:n ikonisesta ulkonäöstä. Kellon minimalistisuus ja selkeys on taas peritty AW500:lta. G-SHOCK on sitoutunut tässä kuoriperheessä tuomaan ohutta, kompaktia muotoa – perien sen esikuvien kestävyyden. Carbon Core Guard-rakenne mahdollistaa keveyden ja kestävyyden. Myös 2100 varten suunniteltu moduli on designiltaan erittäin ohut.

Juuriaan kunnioittavia 2100-malleja kehitetään jatkuvasti, tuoden uusia ja ominaisuuksia ja tekniikoita nykypäivän vaatimuksia ja elämäntyylejä vastaaviksi.

GA2100 tarjoaa uusia tekniikoita, standardeja ja pettämätöntä tyyliä nykypäivään tuotuna! Tuotteet löydät jälleenmyyjiltämme kultasepänliikkeistä kautta maan.

G-SHOCK 2100 kuoriperheen tuotesarjoista

GA-2100 – Perusmalli suosikistamme. Kestävä ja tyylikäs, monella eri värivaihtoehdolla saatavissa oleva GA-2100 on varma valinta ranteeseen. Carbon Core guard -rakenne tekee kellosta kevyen ja kestävän.

GA-B2100  – Bluetooth & Tough Solar -malli- saa virtansa valosta- aikansa ja asetuksensa Bluetoothin ja Casio Watches-sovelluksen avulla. Huolettomuutta- ei enää paristonvaihtoja. Kestävää kehitystä tukeva GA-B2100 on saatavissa useassa eri sävyssä. Malli ottaa aikansa Bluetoothin välityksellä useamman kerran päivässä älypuhelimesi Casiowatches- sovelluksen kautta.

GM-2100 – Viileää metallia! Metallisella kuorella varustettu 2100-mallimme tarjoaa näyttävyyttä ja mukavuutta. Eri sävyiset metallit ja kuminen ranneke sopivat yhteen täydellisesti.

GM-B2100- Täysteräksinen upeutemme, Bluetoohilla ja Tough Solarilla. Erittäin näyttävä GM-B2100 on saatavissa teräksen sävyssä, ruusukultaisena ja mustana. Tämän vuoden kovin uutuutemme!

GMA-S2100 Hieman pienempi versio nuorten ranteisiin sopivaksi – eri sävyjä, myös metallikuorisia malleja.

Tutki tuotteita